ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΟΥΝΤΑ

Σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Χρήστο Βλάχο, www.kea-estate.gr, σχεδιάστηκε η συγκεκριμένη κατοικία. Σε γραμμική χάραξη διατάσσονται οι δυο όγκοι της κατοικίας. Ο πάνω -υπέργειος- φιλοξενεί χώρους κουζίνας, καθιστικού και master bedroom που εναλλάσονται χωρικά με εσωτερικά αίθρια-κήπους παίζοντας ένα παιχνίδι φωτός, φύσης και χρώματος. Τα κουφώματα εξαφανίζονται μέσα στους τοίχους ‘καταργώντας’ τα όρια του έξω με το μέσα. Το μπλέ της πισίνας ενοποιείται με το μπλε της θάλασσας. Αλλες τέσσερις κρεβατοκάμαρες με en-suite μπάνια χωροθετούνται σε υπόσκαφο κτίσμα στην κάτω στάθμη ισογείου της κατοικίας.
3d rendering : Τάσος Μιχαντάς

I More Images

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ ΕΡΓΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Η συγκεκριμένη -υπό κατασκευή- εξοχική κατοικία διαθέτει γραμμική διάταξη των χώρων της ώστε να επιτρέπει την απεριόριστη θέα από κάθε σημείο του σπιτιού. Το αμφιθεατρικό - εκτός σχεδίου - οικόπεδο, ένας ελαιώνας, αποτελεί τον ιδανικό χώρο για τον αφαιρετικό σχεδιασμό αυτής της κατοικίας με έμφαση στον οριζόντιο άξονα. Απώτερος στόχος μας ήταν η μεγαλύτερη δυνατή επαφή του χώρου με το έδαφος και η αρμονική ενσωμάτωση της κατασκευής με το φυσικό περιβάλλον. Η μεγάλη αυλή στην οποία εκτονώνεται φυσικά ο χώρος, διαθέτει εξωτερικά καθιστικά, BBQ και πισίνα με υπερχείλιση στη θέα, δίνοντας στους κατοίκους τη δυνατότητα εξωτερικών δραστηριοτήτων, άνεσης και πλήρους αξιοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος. Παράλληλα, το υπόγειο διαθέτει βοηθητικούς χώρους και ξενώνα.Ο μόνος χώρος που τοποθετήθηκε κάθετα είναι η master bedroom στον επάνω όροφο. Σε όγκο κάθετο προς αυτόν του ισογείου, προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και ιδιωτικότητα στους ιδιοκτήτες ενώ παράλληλα συμπληρώνει συνθετικά την οριζόντια διάταξη του υπόλοιπου κτίσματος.
Φωτογραφίες : Κυριάκος Κέογλου

Ka5 More Images

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟ

Προμελέτη κατοικίας σε γωνιακό οικόπεδο με θέα τη θάλασσα. Ο σχεδιασμός έγινε σε σχήμα “Γ” ώστε να δημιουργείται μία εσωτερική αυλή που προσδίδει ιδιωτικότητα. Στο ίδιο σημείο βρίσκεται και η πισίνα με υπερχείλιση στη θέα ενώ η είσοδος της κατοικίας γίνεται στη βορεινή όψη και λειτουργεί ως σύνορο με το δρόμο που περνά έξω από το σπίτι. Η μελέτη ακολούθησε τις προδιαγραφές για δυνατότητα διαχωρισμού της κατοικίας σε δύο μικρότερες. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πέτρα στη βάση, χρωματισμένο επίχρισμα και ξύλο ώστε η κατοικία να εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον και να αποτελεί προέκτασή του.

An1 More Images