SOCIAL ALL DAY BAR

Ανακαίνιση και διαμόρφωση υπάρχοντος café σε νέο all day bar με ξεχωριστή ταυτότητα. Βασικός στόχος ήταν η δημιουργία ενός χώρου οικείου και ζεστού που να μην επηρεάζεται από τη φθορά του χρόνου. Γι’αυτό το λόγο, χρησιμοποιήσαμε φυσικά υλικά όπως το ξύλο, το σίδερο, το μπετόν και το τούβλο. Το μπαρ είναι τοποθετημένο κεντρικά ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο τον εσωτερικό όσο και τον εξωτερικό χώρο, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα επιτρέπει ο καιρός. Σε αυτό συμβάλλουν και οι πτυσσόμενες τζαμαρίες που ανοίγουν την μία πλευρά του μαγαζιού. Προκειμένου να δοθεί η αίσθηση του ανοικτού χώρου, αφαιρέθηκε τμήμα του υπάρχοντος παταριού δημιουργώντας διώροφο ύψος πάνω από το bar. Μια σκηνή από αγορά, ζωγραφισμένη με κιμωλία σε έναν “τυφλό“ τοίχο του παταριού, δίνει την αίσθηση του βάθους. Το τσιμεντένιο εξάγωνο πλακάκι δίνει την εικόνα της αυλής ενώ ένα παραλληλόγραμμο, σε σχήμα ψαροκόκαλου, ξύλινο δρύινο δάπεδο οριοθετεί μία από τις περιοχές καθιστικού. Εκεί, σαν συνέχεια μιας κολώνας, κατασκευάστηκε μια ξύλινη βιβλιοθήκη-διαχωριστικό προσδίδοντας μία απροσδόκητη αίσθηση “σπιτικής" οικειότητας στο χώρο.
Φωτογραφίες : Βασίλης Σκοπελίτης

So1
So2
So3
So1a
So4
So5
So6
So7
So8
P28
So11
So16
So12
So15
So18