ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ

Η γραμμική χάραξη των όγκων είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει το κτίριο. Στόχος μας ηταν η επαφή με τον εξωτερικό χώρο να είναι άμεση και αυτό επιτυγχάνεται με τα μεγαλα ανοίγματα.Η διαμπερότητα του ισογείου ενωποιεί τις αυλές της κατοικίας περιμετρικά.Στον όροφο οι επενδύσεις απο ξύλο και οι ξύλινες περσίδες δημιουργούν ιδιωτικότητα και παράλληλα εντάσουν το κτίριο στο φυσικό περιβάλλον που το περιβάλλει.
3d rendering : Στέφανος Ραμμόπουλος

Pool-teliko More Images

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΜΗΛΟ

Σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Χρήστο Βλάχο (www.kea-estate.gr), μελετώνται σύγχρονες υπόσκαφες παραθεριστικές κατοικίες. Χαρακτηριστικά τους είναι η μοναδική όψη τους στο τοπίο και η πλήρης εναρμόνησής τους στο φυσικό περιβάλλον. Αυτό επιτυγχάνεται με τα φυσικά υλικά κατασκευης τους και την αποκατάσταση του φυσικού εδάφους. Η γραμμικότητα της κάτοψης διατάσει όλους τους χώρους προς την θέα, ενώ στο πίσω μέρος χωροθετούνται οι διάδρομοι κυκλοφορίας καθώς και κατακόρυφοι δίοδοι φωτισμού. Τα μεγάλα ανοίγματα προς την θέα ενοποιούν τους εσωτερικούς με τους εξωτερικούς χώρους. Στην συγκεκριμένη κατοικία η πρόσβαση για τους πεζούς και τα οχήματα γίνεται απο το πίσω μέρος των 25 στρεμμάτων του γηπέδου. Η ελαφριά κλίση της πέτρινης όψης που ακολουθεί την χάραξη του φυσικού εδάφους δημιουργεί μια ιδιωτικότητα στην ζώνη των υπνοδωματίων. Το στοιχείο του νερού κυριαρχεί στην περιοχή εκτόνωσης των χώρων ζωής.
3d rendering : Στέφανος Ραμμόπουλος

3 More Images

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΙΟ

Σε συνεργασία με το αρχιτέκτονα Χρήστο Βλάχο, www.kea-estate.gr, έγινε η παρακάτω μέλετη. Πρόκειται για μια υπόσκαφη κατοικία που αναπτύσσεται σε δυο στάθμες. Η χάραξη των κτισμάτων ακολουθεί τις υψομετρηκές καμπύλες του οικοπέδου. Στον χώρο του καθιστικού και της κουζίνας τα όρια εσωτερικού-εξωτερικού χώρου εξαυλώνονται με τα υαλοστάσια που σύρονται στους εκφορικούς πέτρινους τοίχους. Αυτή η ανεμπόδιστη ενοποίηση του έξω με το μέσα αποτελεί την κεντρική ιδέα του σχεδιασμού. Στην ίδιαστάθμη χωροθετούνται τρεις κρεβατοκάμαρες με en-suite μπανιο και στην στάθμη ισογείου δυο ακόμη.
3d rendering : Στέφανος Ραμμόπουλος

2 More Images

ΔΥΟ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΟ

Σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Χρήστο Βλάχο, (www.kea-estate.gr) το γραφείο μας εκπόνησε τη μελέτη δύο εξοχικών κατοικιών στην Ίο. Σχεδιασμένες σε γραμμική διάταξη προς τη θέα, εντάσσονται αρμονικά στο φυσικό τοπίο. Η αναλογία των όγκων και των υλικών, - κυρίως από πέτρα -, βοηθά ιδιαίτερα σε αυτήν την εναρμόνιση με το περιβάλλον. Αν και διπλανές, η ιδιωτικότητα της κάθε κατοικίας προστατεύεται απόλυτα ενώ έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στη σκίαση του προαύλιου χώρου τους ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να απολαμβάνουν την πισίνα και τη θέα, προστατευμένοι από τον ήλιο ή τον αέρα.
Eπιμέλεια - συντονισμός έργου : Χρήστος Βλάχος 

 

κατοικιες-στην-ιο-(1) More Images

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΨΩΜΙ & ΑΛΑΤΙ

Πρόκειται για μια ανακαίνιση με στόχο να αλλάξει η αισθητική ταυτότητα του εστιατορίου.Η εικόνα που θέλαμε να δημιουργήσουμε είναι αυτή ενός ζεστού, εκλεπτισμένου χώρου που να μπορεί ο επισκέπτης να οικιοποιηθεί από την πρώτη στιγμή της παραμονής του.Τα υλικά καθώς και τα χρώματα  που επιλέχθηκαν, αντλήθηκαν από το όνομα του εστιατορίου, όπου το Ψωμί συμβόλισε για εμάς την γη και το Αλάτι τη θάλασσα.Η κουζίνα ως κεντρικός πυρήνας επιλέχθηκε να παραμείνει σε άμεση σχέση με τον χώρο των τραπεζοκαθισμάτων , με το στοιχείο της διαφώτιστης μετώπης να της δίνει έμφαση. Η ξύλινη οροφή εκτός του ότι προσφέρει μια αίσθηση ζεστασιάς, λειτουργεί και ηχοαπορροφητικά, δημιουργώντας ενα “ήσυχο” περιβάλλον.
Φωτογραφίες : Δημήτρης Πούπαλος

Ψ&Α-1 More Images

ELEGANT

Χώρος γραφείων εταιρίας κοσμημάτων. Η επιθυμία μας ήταν ο χώρος να παραμείνει ενιαίος τύπου ‘loft’, ο διαχωρισμός των γραφείων επιτυγχάνεται με διαχωριστικά είτε απο ξύλο και τζάμι είτε απο μέταλλο και τζάμι. Οι λιτές γραμμές, η επιλογή των υλικών και τα χρώματα δίνουν εναν ‘industrial’ χαρακτήρα. Το ξύλινο δάπεδο δημιουργεί την αίσθηση ζεστασιάς στον χρήστη.
Φωτογραφίες : Δημήτρης Ιωάννου

3 More Images

STREET WOK

Στο κέντρο της Αθήνας, κατασκευάστηκε το τρίτο κατά σειρά κατάστημα γρήγορου φαγητού Ασιατικής κουζίνας. Βασική ιδέα ήταν η δημιουργία μιας ¨καντίνας¨ μέσα στον χώρο, με τον υπόλοιπο διάδρομο να λειτουργεί ως ¨δρόμος¨ με το στοιχείο του graffiti στους τοίχους. Η ανοιγόμενη όψη ενοποιεί το κατάστημα με τον εξωτερικό χώρο, ενώ οι βοηθιτκικοί χώροι λειτουργίας εξαφανίζονται πίσω από την ξύλινη επένδυση στο βάθος του. Ο χώρος παρασκευής του φαγητού τοποθετήθηκε σε άμεση οπτική επαφή με τον πελάτη, ώστε να τονιστεί η αίσθηση του φρέσκου προϊόντος και ο εντυπωσιακός τρόπος μαγειρέματος. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ακολουθούν τη λογική της εταιρικής ταυτότητας της αλυσίδας: Κυματοειδής γαλβανιζέ λαμαρίνα, τσιμεντοκονία, ακατέργαστη ξυλία και εμφανής οροφή.
Φωτογραφίες : Βασίλης Σκοπελίτης

Streetwok_aiolou-6 More Images

STREETWOK

Μικρός χώρος με δυναμική. Όπως παραπέμπει και το όνομα, κεντρική ιδέα του σχεδιασμού ήταν να ενοποιηθεί ο χώρος του καταστήματος με το δρόμο, κάνοντας τον προσιτό για ''γρήγορο'' φαγητό. Σε στυλ ''βιομηχανικό'' τα υλικά που κυριαρχούν είναι το μέταλλο, η λαμαρίνα, το ξύλο και η τσιμεντοκονία. Η δυναμική του χώρου ενισχύεται με τα graffiti που εγγράφονται σε τριγωνικές φόρμες.
Κατασκευή : Flexus
Φωτογραφίες :  Δημήτρης Πούπαλος
 

1-streetwok More Images

PIRELLI

Σε χώρο 750τ.μ. στεγάστηκαν τα κεντρικά γραφεία της Pirelli στην Ελλάδα. Στο χώρο της εισόδου έχει τοποθετηθεί η αναμονή με φόντο τον κόκκινο τοίχο του κεντρικού πυρήνα, ο οποίος εμπεριέχει κοινόχρηστες και βοηθητικές λειτουργίες. Ταυτόχρονα δημιουργεί δύο κινήσεις που βοηθούν στον διαχωρισμό των χώρων των γραφείων και την ομαδοποίηση τους ανα λειτουργία. Παράλληλα έχουν χρησιμοποιηθεί χαμηλά διαχωριστικά από μέταλλο, ξύλο και γυαλί ώστε να έχει ο χώρος μια ενιαία αίσθηση. Κάποιοι χώροι που απαιτούσαν ιδιωτικότητα έχουν επενδυθεί με ξύλο όπου πάνω του έχουν αποτυπωθεί ίχνη απο τα ελαστικά της εταιρίας.Τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν σηματοδοτούν την αισθητική ταυτότητα της εταιρίας.
Κατασκευή : Flexus
Φωτογραφίες : Δημήτρης Ιωάννου

1 More Images