ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ ΕΡΓΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Η συγκεκριμένη -υπό κατασκευή- εξοχική κατοικία διαθέτει γραμμική διάταξη των χώρων της ώστε να επιτρέπει την απεριόριστη θέα από κάθε σημείο του σπιτιού. Το αμφιθεατρικό - εκτός σχεδίου - οικόπεδο, ένας ελαιώνας, αποτελεί τον ιδανικό χώρο για τον αφαιρετικό σχεδιασμό αυτής της κατοικίας με έμφαση στον οριζόντιο άξονα. Απώτερος στόχος μας ήταν η μεγαλύτερη δυνατή επαφή του χώρου με το έδαφος και η αρμονική ενσωμάτωση της κατασκευής με το φυσικό περιβάλλον. Η μεγάλη αυλή στην οποία εκτονώνεται φυσικά ο χώρος, διαθέτει εξωτερικά καθιστικά, BBQ και πισίνα με υπερχείλιση στη θέα, δίνοντας στους κατοίκους τη δυνατότητα εξωτερικών δραστηριοτήτων, άνεσης και πλήρους αξιοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος. Παράλληλα, το υπόγειο διαθέτει βοηθητικούς χώρους και ξενώνα.Ο μόνος χώρος που τοποθετήθηκε κάθετα είναι η master bedroom στον επάνω όροφο. Σε όγκο κάθετο προς αυτόν του ισογείου, προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και ιδιωτικότητα στους ιδιοκτήτες ενώ παράλληλα συμπληρώνει συνθετικά την οριζόντια διάταξη του υπόλοιπου κτίσματος.
Φωτογραφίες : Κυριάκος Κέογλου

Ka5 More Images

TARTARE RESTAURANT

Η δημιουργία ενός γαλλικού εστιατορίου στη Γλυφάδα που συνδυάζει τη φινέτσα με την πληθωρική πολυτέλεια ενός εστιατορίου αξιώσεων είναι ο άξονας πάνω στον οποίο βασίστηκε ο σχεδιασμός του Tartare. Υλικά εξαιρετικής ποιότητας όπως μάρμαρο, ξύλο, bronze καθρέφτης και σίδερο είναι οι πρώτες ύλες που κυριαρχούν σε όλο το χώρο.To pattern από μέταλλο και καθρέφτη που θυμίζει ύφανση υφάσματος, κατέχει περίοπτη θέση στην αίθουσα ενώ οι ξύλινες μακρόστενες επιφάνειες της οροφής δίνουν έναν ιδιαίτερα ζεστό τόνο σε όλο το χώρο. Ο φωτισμός που προέρχεται από φωτιστικά σώματα κρυμμένα στη σκούρα οροφή, δίνουν φως που αμβλύνει τις γωνίες, χαρίζει ζεστασιά και ξεκούραση στο μάτι, δίνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην αίσθηση της γεύσης. Τα μόνα φωτιστικά που είναι ορατά είναι δύο κρεμαστά, οργανικής φόρμας που ξεχωρίζουν για το φουτουριστικό τους design. Όλα αυτά συνθέτουν ένα χώρο πολυτελή, εκλεπτυσμένο και ταυτόχρονα ελκυστικό στον επισκέπτη του.
Φωτογραφίες : Δημήτρης Ιωάννου

T1 More Images

MITROPOULOS CLOTHES GLYFADA

Κεντρική ιδέα πάνω στην οποία βασίστηκε η μελέτη του καταστήματος βραδινής ένδυσης Mitropoulos, ήταν το pattern που θυμίζει κλαδιά δέντρου αλλά και η δημιουργία της ψευδαίσθησης ενός μεγαλύτερου χώρου. Το υλικό του καθρέφτη χρησιμοποιήθηκε εκτενώς για να διπλασιάσει τον πολύ στενό υπάρχοντα χώρο και να δώσει την αίσθηση της άνεσης και της ευρυχωρίας. Υλικά όπως μπρούτζος, καθρέφτης φιμέ, μαύρη λάκα και μάρμαρο ενίσχυσαν την αίσθηση πολυτέλειας των ίδιων των ρούχων, δίνοντας παράλληλα επιβλητικότητα και “μέγεθος” σε ένα ιδιαίτερα μικρό χώρο.
Φωτογραφίες : Κυριάκος Κέογλου

Mg1 More Images

MOUZIKOS HAIRDRESSING

Ένα αυτόνομο παραδοσιακό κτίριο με ξύλινη στέγη, στη Μυτιλήνη, μετατρέπεται σε μινιμαλιστικό και σύγχρονο κομμωτήριο αξιώσεων. Ο λευκός γυμνός χώρος τονίζεται από ξύλινους πάγκους από μασίφ καρυδιά και τις barcode ραφιέρες που λειτουργούν σαν διαχωριστικά. Το έντονο βιομηχανικό ύφος σε δάπεδο, κλιματισμό και φωτισμό εναρμονίζεται με τον αρχικό παραδοσιακό σκελετό του κτίσματος. Η αφαιρετικότητα των επίπλων και του χώρου, προσδίδουν επιβλητικότητα στο περιβάλλον.

M 6 More Images

IL BARISTA CAFE

Ένα espresso-bar café σε πεζόδρομο στην κεντρική αγορά του Βόλου. Η συνένωση δύο μαγαζιών οδήγησε στη δημιουργία του συγκεκριμένου χώρου που χαρακτηρίζεται από τον κοσμοπολίτικο αέρα μιας ιταλικής μεγαλούπολης. Τα ζεστά και φωτεινά χρώματα κυριαρχούν και η διαφώτιστη οροφή στο χώρο των καθισμάτων δίνει επιπλέον φως στο εσωτερικό. Το σοφιστικέ ύφος του μαγαζιού ενισχύεται από τη δερμάτινη επένδυση ενός τοίχου σε συνδυασμό με  το ξύλο της οροφής. Το ξύλο επεκτείνεται αρμονικά και στον τοίχο στο χώρο της στοάς και λειτουργεί ως διαχωριστικό, δημιουργώντας μαζί με το γυαλί ένα παιχνίδι και ένα ιδιαίτερο φιλτράρισμα της πραγματικής εικόνας.
Φωτογραφίες : wip

Il1 More Images

ΛΙΚΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ

Ένα μεζεδοπωλείο στο Βύρωνα που συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία με σύγχρονες, industrial πινελιές. Κεντρικό στοιχείο του μαγαζιού είναι το bar με την εντυπωσιακή μπουκαλιέρα που εκτείνεται σε δύο ορόφους. Οι τοίχοι έχουν επενδυθεί με τουβλάκι και ξύλο ενώ το δάπεδο χωρίζεται σε δύο ενότητες, εκείνη από παραδοσιακό πλακάκι και την άλλη με ξύλο. Δημιουργούν ένα νοητό διαχωρισμό του μαγαζιού σε δύο επίπεδα που σηματοδοτείται και από το διαφορετικό χρώμα των καθισμάτων. Η αναρτημένη μεταλλική οροφή με γεωμετρικό μοτίβο και κρυφό φωτισμό συμπληρώνει την εικόνα ενώ τα εντυπωσιακά αναρτημένα φωτιστικά δίνουν στο χώρο επιβλητικό χαρακτήρα και τον αέρα μιας άλλης εποχής.

Li-2 More Images

NOODLE BAR ΚΗΦΙΣΙΑ

Ένα αυτόνομο κτίριο με κάτοψη σε σχήμα τραπεζίου δίνει το περίγραμμα του ασιατικού χαρακτήρα του μαγαζιού. Οι τεθλασμένες επιφάνειες και γραμμές αποτελούν το βασικό concept που χαρακτηρίζει το σχεδιασμό του συγκεκριμένου χώρου. Εικαστική εφαρμογή στα δύο επάνω ανοίγματα με μέταλλο, διάτρητη αναρτημένη μεταλλική οροφή, έντονοι χρωματισμοί σε μαύρο, λευκό και κόκκινο προσδίδουν έντονη industrial άποψη σε ένα μοντέρνο, νεανικό και φιλικό χώρο για φαγητό.
Φωτογραφίες : Δημήτρης Ιωάννου

Nk1 More Images

PERLA PURA SHOES STORE

Στο συγκεκριμένο έργο, το γραφείο μας έκανε τη μελέτη εφαρμογής, την επίβλεψη και την κατασκευή καθώς, η μελέτη έγινε από το ιταλικό studio bordo. Η ειδική κατασκευή στήριξης ραφιών από μαύρη λάκα που υποδέχεται ανοξείδωτα ράφια που μπορούν να αλλάζουν θέση, κυριαρχεί στο χώρο, δίνοντας μία νότα πολυτέλειας αλλά και πρακτικότητας. Ο απέναντι τοίχος από λευκή λάκα, διαθέτει μια γεωμετρική σύνθεση φωτιστικών που προσθέτουν ένα ζεστό και απαλό φωτισμό που κολακεύει τις γραμμές στο χώρο. Η κρεμαστή λευκή οροφή με κλίσεις, ολοκληρώνει την εικόνα ενός μοντέρνου, σοφιστικέ χώρου με πολύ προσεγμένες και ιδιαίτερες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
 

P1 More Images

GREEN DESIGN FESTIVAL

Συμμετοχή του γραφείου μας στο Green design festival, Αθήνα 2010, στην πλατεία Συντάγματος. Η πρότασή μας ονομάστηκε “Το αφιλόξενο και το οικείο” και είχε σαν κεντρικό  άξονα την ιδέα ότι κάθε κτίριο αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό που αλληλεπιδρά με τον περιβάλλοντα χώρο του. Αν και το κτίριο αποτελεί ένα κέλυφος που οφείλει να καλύπτει την ανάγκη του ανθρώπου για προστασία, οφείλει να εκπληρώνει και την ανάγκη του για επικοινωνία με το φυσικό περιβάλλον. Το ίδιο, ως ζωντανός οργανισμός, “κατοικεί” στο περιβάλλον, έχει ανάγκη να αναπνέει και να εναλλάσσει την “επιδερμίδα” του ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες. Στην κατασκευή μας στο Σύνταγμα, ο επισκέπτης είχε την ευκαιρία να βιώσει την αίσθηση ενός κλειστού αφιλόξενου χώρου, παρόμοιου με αυτού των υπερβολικά δομημένων πόλεων. Σε αντίθεση με αυτό, μπορούσε να βιώσει το αίσθημα που του προκαλούσε και ένας χώρος με ανοιχτή οροφή και έντονο το στοιχείο της φύσης. Ένας χώρος με νερό και φυτά που μπορούσε να συνεισφέρει στον έλεγχο της θερμοκρασίας κάνοντας τον άνθρωπο να νιώσει οικεία και άνετα. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν ότι το φυσικό περιβάλλον δεν αποτελεί συμπλήρωμα ή διάκοσμο του αστικού τοπίου αλλά αναγκαιότητα για τη διατήρηση των ισορροπιών μιας ανθρώπινης ζωής.
Φωτογραφίες : wip

1 More Images