ΛΙΚΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ

Ένα μεζεδοπωλείο στο Βύρωνα που συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία με σύγχρονες, industrial πινελιές. Κεντρικό στοιχείο του μαγαζιού είναι το bar με την εντυπωσιακή μπουκαλιέρα που εκτείνεται σε δύο ορόφους. Οι τοίχοι έχουν επενδυθεί με τουβλάκι και ξύλο ενώ το δάπεδο χωρίζεται σε δύο ενότητες, εκείνη από παραδοσιακό πλακάκι και την άλλη με ξύλο. Δημιουργούν ένα νοητό διαχωρισμό του μαγαζιού σε δύο επίπεδα που σηματοδοτείται και από το διαφορετικό χρώμα των καθισμάτων. Η αναρτημένη μεταλλική οροφή με γεωμετρικό μοτίβο και κρυφό φωτισμό συμπληρώνει την εικόνα ενώ τα εντυπωσιακά αναρτημένα φωτιστικά δίνουν στο χώρο επιβλητικό χαρακτήρα και τον αέρα μιας άλλης εποχής.

Li-2 More Images

NOODLE BAR ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Από το γραφείο μας, ζητήθηκε πρόταση για αλλαγή εταιρικής ταυτότητας της αλυσίδας καταστημάτων ασιατικού φαγητού.
Στο κατάστημα του Συντάγματος εφαρμόσαμε την πρότασή μας μέσω πολύ συγκεκριμένων στοιχείων. Η ανοιχτή κουζίνα στο χώρο σηματοδοτεί την ασιατική τάση εξωστρέφειας του πιο σημαντικού σημείου ενός εστιατορίου. Όλοι βλέπουν τι τρώνε και πώς αυτό παρασκευάζεται, προσθέτοντας μία θεατρική πινελιά  στη διαδικασία του φαγητού. Οι χρωματισμοί σε γκρι, λευκό, μαύρο και κόκκινο χρώμα που επιλέχθηκαν ως βασικά χρώματα τις αλυσίδας συμπληρώνουν τον ασιατικό χαρακτήρα του μαγαζιού, ενώ οι ακανόνιστες επιφάνειες στους τοίχους (που σχηματίζουν τραπέζιο) δίνουν ένταση.
Φωτογραφίες : Δημήτρης Ιωάννου

S1 More Images

NOODLE BAR ΚΗΦΙΣΙΑ

Ένα αυτόνομο κτίριο με κάτοψη σε σχήμα τραπεζίου δίνει το περίγραμμα του ασιατικού χαρακτήρα του μαγαζιού. Οι τεθλασμένες επιφάνειες και γραμμές αποτελούν το βασικό concept που χαρακτηρίζει το σχεδιασμό του συγκεκριμένου χώρου. Εικαστική εφαρμογή στα δύο επάνω ανοίγματα με μέταλλο, διάτρητη αναρτημένη μεταλλική οροφή, έντονοι χρωματισμοί σε μαύρο, λευκό και κόκκινο προσδίδουν έντονη industrial άποψη σε ένα μοντέρνο, νεανικό και φιλικό χώρο για φαγητό.
Φωτογραφίες : Δημήτρης Ιωάννου

Nk1 More Images

NOODLE BAR STER CINEMAS

Ένα κατάστημα μέσα σε έναν πολυχώρο που διαθέτει δύο όψεις, μία εξωτερική και μία εσωτερική. Το μαγαζί χωρίζεται σε τρεις ζώνες που ορίζονται από την οροφή και το πάτωμα. Κυρίαρχο στοιχείο του χώρου  είναι τα κόκκινα ακανόνιστα δοκάρια. Στη μία πλευρά του μαγαζιού διαχωρίζουν το μεγάλο γραμμικό καναπέ σε πέντε κομμάτια ενώ απέναντι υπάρχει η μεγάλη ανοιχτή κουζίνα του εστιατορίου, που δίνει το ρυθμό σε όλο το μαγαζί και αποτελεί κοινό στοιχείο στο σχεδιασμό όλων των εστιατορίων της συγκεκριμένης αλυσίδας.
Φωτογραφίες : Δημήτρης Ιωάννου

Ns4 More Images

NOODLE BAR MAΡΟΥΣΙ

Το τέταρτο κατά σειρά κατάστημα της αλυσίδας εστιατορίων υλοποιήθηκε απο το γραφείο μας στο χώρο μιας παλιάς αποθήκης ξυλείας. Στην συγκεκριμένη μορφή της κάτοψης επιλέξαμε να τοποθετήσουμε την ανοικτή κουζίνα στο μπροστινό τμήμα του καταστήματος προκειμένου να είναι ορατή από τον δρόμο. Τα τραπεζοκαθίσματα τοποθετήθηκαν σε ένα χώρο ο οποίος κατασκευάστηκε εκ νέου με άνοιγμα στην οροφή και ανοιχτή ολόκληρη την μιά του πλευρά σε μιά εξωτερική αυλή με φύτευση. Τα χρώματα που επιλέχθηκαν είναι εκείνα της εταιρικής ταυτότητας της αλυσίδας. Οι ακανόνιστες χαράξεις στις επιφάνειες των τοίχων και στον φωτισμό δίνουν ρυθμό και κίνηση στον χώρο.
Φωτογραφίες : Δημήτρης Ιωάννου

Nm1 More Images

DAZZ CAFE

Διαμόρφωση ενός εστιατορίου σε café. H κεντρική ιδέα ήταν η δημιουργία της αίσθησης ενός σπιτιού με κάθε χώρο διαμορφωμένο σε δωμάτιο. Η κεντρική μπουκαλιέρα στο bar εκτείνεται στον δεύτερο όροφο και εκεί μεταμορφώνεται σε βιβλιοθήκη-ραφιέρα. Πολυθρόνες, μεγάλες μαξιλάρες και χαμηλά αναπαυτικά καθίσματα στον κλειστό χώρο της πέργκολας δίνουν ιδιαίτερη ζεστασιά. Το ξύλινο διαχωριστικό προσθέτει στην αίσθηση οικειότητας ενώ μικρές λεπτομέρειες όπως κορνίζες στις ραφιέρες, το μεγάλο ξύλινο τραπέζι που θυμίζει τραπεζαρία, οι κουνιστές καρέκλες, ενισχύουν το αίσθημα της θαλπωρής και κάνουν το θαμώνα να νιώσει “σαν στο σπίτι του”.
Φωτογραφίες : wip

D2 More Images

LEMON TREE

Ένα μικρό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Ομονοίας για μία εταιρεία που δημιουργεί αρώματα. Στόχος μας ο χώρος να εκπέμπει φρεσκάδα και καθαρότητα, γι’αυτό και τα χρώματα που κυριαρχούν είναι φωτεινά (άσπρο, κίτρινο, πράσινο). Η διαφώτιστη οροφή λούζει, στην κυριολεξία, με φως όλο το χώρο, προσδίδοντας αέρα και χωριτικότητα σε ένα αρκετά μικρό μαγαζί. Ένα ξεχωριστό, μοντέρνο κατάστημα με υπέροχες μυρωδιές που αφήνει το δικό του “άρωμα” φρεσκάδας στην καρδιά της πόλης.
Φωτογραφίες : wip

L1 More Images

PERLA PURA SHOES STORE

Στο συγκεκριμένο έργο, το γραφείο μας έκανε τη μελέτη εφαρμογής, την επίβλεψη και την κατασκευή καθώς, η μελέτη έγινε από το ιταλικό studio bordo. Η ειδική κατασκευή στήριξης ραφιών από μαύρη λάκα που υποδέχεται ανοξείδωτα ράφια που μπορούν να αλλάζουν θέση, κυριαρχεί στο χώρο, δίνοντας μία νότα πολυτέλειας αλλά και πρακτικότητας. Ο απέναντι τοίχος από λευκή λάκα, διαθέτει μια γεωμετρική σύνθεση φωτιστικών που προσθέτουν ένα ζεστό και απαλό φωτισμό που κολακεύει τις γραμμές στο χώρο. Η κρεμαστή λευκή οροφή με κλίσεις, ολοκληρώνει την εικόνα ενός μοντέρνου, σοφιστικέ χώρου με πολύ προσεγμένες και ιδιαίτερες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
 

P1 More Images

GREEN DESIGN FESTIVAL

Συμμετοχή του γραφείου μας στο Green design festival, Αθήνα 2010, στην πλατεία Συντάγματος. Η πρότασή μας ονομάστηκε “Το αφιλόξενο και το οικείο” και είχε σαν κεντρικό  άξονα την ιδέα ότι κάθε κτίριο αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό που αλληλεπιδρά με τον περιβάλλοντα χώρο του. Αν και το κτίριο αποτελεί ένα κέλυφος που οφείλει να καλύπτει την ανάγκη του ανθρώπου για προστασία, οφείλει να εκπληρώνει και την ανάγκη του για επικοινωνία με το φυσικό περιβάλλον. Το ίδιο, ως ζωντανός οργανισμός, “κατοικεί” στο περιβάλλον, έχει ανάγκη να αναπνέει και να εναλλάσσει την “επιδερμίδα” του ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες. Στην κατασκευή μας στο Σύνταγμα, ο επισκέπτης είχε την ευκαιρία να βιώσει την αίσθηση ενός κλειστού αφιλόξενου χώρου, παρόμοιου με αυτού των υπερβολικά δομημένων πόλεων. Σε αντίθεση με αυτό, μπορούσε να βιώσει το αίσθημα που του προκαλούσε και ένας χώρος με ανοιχτή οροφή και έντονο το στοιχείο της φύσης. Ένας χώρος με νερό και φυτά που μπορούσε να συνεισφέρει στον έλεγχο της θερμοκρασίας κάνοντας τον άνθρωπο να νιώσει οικεία και άνετα. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν ότι το φυσικό περιβάλλον δεν αποτελεί συμπλήρωμα ή διάκοσμο του αστικού τοπίου αλλά αναγκαιότητα για τη διατήρηση των ισορροπιών μιας ανθρώπινης ζωής.
Φωτογραφίες : wip

1 More Images